the Hope of Survivors the Hope of Survivors

Un Bun Păstor—Steve Nelson


Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi.”—Ioan 10:11

John Gordon - OcnitaSă călătorim peste hotare este o activitate plină de beneficii, în acelaşi timp încărcată cu multe provocări. De fiecare dată când urcăm la bordul unui avion pentru a merge într-o altă ţară, sunt conştient de faptul că dacă Cerul nu ne încredinţa această misiune, nu am pleca niciodată. Cu toate acestea, cu fiecare uşă pe care Dumnezeu o deschide şi ne transformă vieţile, Îi mulţumim Lui pentru privilegiul de a merge unde ne conduce. Undeva între administrarea de conturi bancare şi drumurile către şi dinspre judecătorie şi notar, Dumnezeu ne-a descoperit că El încă are un plan.

Marian, soţul Mariei, verişoara Samanthei(voluntar The Hope of Survivors-România), a contactat un pastor dintr-un mic sat în aproprierea Bistriţei şi a făcut demersurile ca noi să vizitam biserica pe care o conducea. Săptămâna era deja foarte obositoare şi nu ne doream să conducem câteva ore bune pe acel drum lung pentru a vizita pe cineva care cel mai probabil ne va arăta ospitalitate din obligaţie, nu din dorinţa de a întâmpina nişte străini aflaţi în trece prin oraşul lui. Însă Marian părea foarte încântat de ideea de a merge, aşa că am decis că ar trebui să arătăm apreciere pentru efortul pe care l-a depus pentru a aranja lucrurile pentru noi.

Pe drumul către sat, Marian a împărtăşit cu noi ceva care a transformat călătoria într-o experienţă mult mai extraordinară decăt putea soţia mea să viseze. I-a comunicat faptul că bunicul ei a avut un frate, al cărui fiu se numea Ioan, şi că Ioan este păstor. Până acum doi ani, soţia mea nici nu a ştiut că are o familie în România din cauza faptului că toate legăturile au fost pierdute pentru mai bine de 100 de ani, în momentul în care bunicul ei a părăsit ţara, adolescent fiind,şi nu s-a mai întors niciodată înapoi. Ceea ce avea ea, erau câteva poze şi o carte poştală, care, într-un final, au fost folosite pentru a descoperi micul sat din nordul ţării unde familia lui s-a întrebat pe parcursul unor decenii ce s-a întamplat cu fiul lor. Iar acum, Samantha era pe cale să viziteze un al doilea văr care îşi păstorea cu grijă turma, mulţi ani mai târziu.

Pe măsură ce se însera, ne apropiam de locul unde Ioan veghea asupra oilor sale. Peste deal, în depărtare, puteam observa pe cineva care stătea aproape de turmă. Încetinind, maşina noastră a trecut peste câteva obstacole până la locul unde Ioan păstorul se afla. Cum ne apropiam de acesta, am văzut un om cu a cărui statură puţini se pot compara. Nu, nu în înălţime, ci în puterea caracterului şi forţă interioară. Deşi nu îl cunoşteam personal, în privirea lui am putut vedea un adevărat păstor, care purta de grijă oilor sale. Ce diferenţa remarcabilă pentru mulţi păstori care sunt chemaţi să conducă aleşii lui Dumnezeu,dar abandonează postul lor sacru şi rănesc sau distrug deseori, oile Sale.

L-am întrebat pe Marian cum îşi recunoştea Ioan toate oile şi mi-a spus un lucru pe care nu îl voi uita niciodată. Privind turma cu mai mult de 300 de oi, Marian a declarat: nu doar că Ioan cunoaşte fiecare oaie personal, ci şi mama sau bunica fiecăreia. Serios, am reflectat, cum poate fi posibil? Pentru mine, toate arătau identic. Chiar se poate să le cunoască atât de bine? Mai tărziu, meditând asupra acestui om uimitor şi a purtării sale de grijă, m-am gândit la Isus. Desigur! Acum totul are sens! Ceea ce am văzut eu au fost oi fără identitate; ceea ce Ioan vedea erau mieluşei preţioşi. A fost acolo atunci cand s-au născut. I-a privit cum creşteau şi a avut grijă de ei ca şi când ar fi fost ai lui.

Iar pentru tine, prieten drag, Isus a făcut la fel! A părăsit cerul pentru ca tu să ai siguranţa vieţii veşnice, şi cu toate că este posibil ca tu să fi fost rănit si abuzat de cineva care ar fi trebuit să îţi arate dragostea şi harul lui Dumnezeu, Isus nu a plecat niciodată de lângă tine. La fiecare durere pe care ai simţit-o şi fiecare lacrimă pe care ai vărsat-o, El era chiar acolo, te ţinea în braţele Lui iubitoare. şi într-o zi, curând, El te va lua acasă. Isus te iubeşte şi mă rog ca tu să îţi predai inima Celui care o poartă în inima Lui.

      
        Clarificări Copyright © 2010-2018. Toate drepturile rezervate.