the Hope of Survivors the Hope of Survivors

Cum pot şti dacă sunt abuzat/abuzată?

În general victimele abuzurilor ştiu că ceva nu este în regulă. Intuitiv, acestea simt că în mod normal situaţia ar fi diferită. Acestea încearcă să îndrepte cumva lucrurile, să fie mai bune, să facă lucrurile mai bine pentru a-şi mulţumi partenerul, dar nimic din ceea ce fac sau spun nu pare să aducă schimbări de durată. Dacă simţi că ceva nu este în regulă şi ai sentimente de vinovăţie şi ruşine pentru ceea ce se întâmplă în relaţia voastră, te rog să citeşti materialele puse la dispoziţie pe acest site pentrua găsi răspunsuri şi ajutorul de care ai nevoie. Citeşte lista de mai jos şi verifică dacă te regăseşti în lucrurile menţionate aici: 

  • Partenerul sau un alt membru al familiei te-a lovit, te-a tras de păr, te-a zgâriat sau te-a rănit în alt fel?
  • Partenerul sau un al membru al familiei încearcă să te controleze în vreun fel referitor la locurile pe care le frecventezi, unde lucrezi, cum îţi cheltui banii, pe cine poţi vizita sau cu cine te poţi împrieteni, dacă poţi deţine sau te poţi folosi de telefon, calculator sau altă formă de comunicare?
  • Partenerul sau alt membru al familiei tale te desconsideră, te ocărăşte, te subapreciază, îţi spune că eşti prost şi că nu eşti în stare de nimic, ameninţă să te rănească sau să te omoare pe tine sau pe cei dragi ţie?
  • Partenerul sau un alt membru al familiei te atinge într-o manieră nepotrivită sau te obligă să întreţii relaţii sexuale? Violul poate apărea chiar şi în căsnicii.

Dacă experimentezi oricare dintre cele de mai sus înseamnă că eşti o persoană abuzată şi ai nevoie de ajutor. Contactează The Hope of Survivors pentru a primi ajutor.

Nu ai de ce să îţi fie ruşine. Tu eşti persoana abuzată şi NU este vina ta. Nu eşti singur/singură. Multe alte persoane suferă în tăcere pentru că nu ştiu că există o cale de ieşire din oribilul abuz pe care îl îndură. Te rog, ajută-te! Fă primul pas şi caută ajutor. Multe victime ale abuzului sunt grav rănite sau mor ca urmare a violenţei domestice. Nu este nevoie să rămâi într-un mediu în care nu eşti în siguranţă.

      
        Clarificări Copyright © 2010-2018. Toate drepturile rezervate.