the Hope of Survivors the Hope of Survivors

Definiţii

Să începem cu unele descrieri de bază ale diferitelor forme de abuz şi daunele suferite de victime în urma acestora.

Abuz—prin definiţie , abuz înseamnă “a folosi într-o manieră greşită; a maltrata; a brutaliza; a utiliza cu scopuri gre?ite; a viola; a întina prin contact sexual necorespunzător; a în?ela; a impune; a trata grosolan sau cu limbaj de reproş; a insulta; a perverti ; deturna.” Aceasta înseamnă, de asemenea, seductie . (Comform American Dictionary of the English Language, Noah Webster, 1828).

Trauma—Există două tipuri de traume: 

1 ) Invaziva = ceva ce ŢI s-a întâmplat (abuz , etc )

2 ) Emoţională = ceva ce nu ŢI s-a întâmplat, ceva de care ai fost privat (dragoste, grijă, educatie, protecţie)

Abuzul sexual—Când o persoană mai în vârstă (sau o persoană cu autoritate, cum ar fi un terapeut, profesor, pastor, antrenor, etc), exploatează sexual un copil (sau pacient, student, o persoană vulnerabilă, etc ), în scopul satisfacerii nevoilor agresorului. Abuzul sexual include orice activitate verbală, vizuală sau fizică, de exemplu remarcile obscene, pornografice, mîngîierile, contactul sexual, etc. Acest lucru este ilegal.

Incest—întreţinerea de relaţii sexuale între părinţi şi copii, între fraţi şi surori sau alte persoane înrudite.

A molesta—a deranja, a tulbura, a persecuta cu intenţii ostile sau cu avansuri sexual; abuz sexual sau fizic.

A viola—întreţinerea unui contact sexual fără consimţământul victimei şi mai ales prin forţă sau înşelăciune.

Viol comis de o persoană cunoscută victimei.

Violarea unei persoane de către mai mulţi atacatori simultan sau succesiv.

Abuz verbal—Este păcătos , dureros , degradant şi inadecvat în orice relaţie, mai ales în relaţiile de căsătorie.

Transferul afectiv—proiectarea conflictelor nerezolvate, a dependenţelor, şi agresiunilor asupra unei alte persoane. Aceasta se poate întâmpla în timpul consilierii , atunci când o persoană consiliată/ un enoriaş proiectează asupra consilierului/pastorului sentimente care în trecut erau direcţionate către o altă persoană. Prin transferul afectiv persoană consiliată/enoriaşul se poate lupta cu cauza reală a sentimentelor sale.  

Este interesant de observat faptul că multe manuale ale bisericii au politici împotriva comportamentului sexual necorespunzător al clericilor. Următorul fragment este extras din Comisia Generală cu privire la Statutul şi Rolul Femeilor—siteul bisericii metodiste:

Comportamentul sexual este definit ca “un comportament de natură sexuală care trădează încrederea sacră, încalcă rolul ministerial, şi îi exploatează pe cei care sunt vulnerabili in acea relaţie.”

Abuzul sexual are loc atunci când o persoană dintr-un rol ministerial de conducere (cleric, pastor, educator, consilier, lider de tineret) se angajează într-un contact sexual sau manifestă un comportament sexual faţă de un enoriaş, client, angajat, student, membru al personalului, coleg de serviciu, sau voluntar. (2004 Book of Resolutions, p. 150-51)

Hărţuirea sexuală este definită ca un “continuum de comportamente care intimidează, înjosesc, umilesc sau constrâng. Aceste comportamente variază de la formele subtile care pot apărea într-un mediu de lucru ostil, de învăţare sau de închinare până la cele mai severe forme de hăr?uire, atac sau viol.” (2004 Book of Resolutions, p. 151)

Biblia ne spune că exceptîând contextul căsătoriei toare relaţiile sexuale sunt greşite.

      
        Clarificări Copyright © 2010-2018. Toate drepturile rezervate.