the Hope of Survivors the Hope of Survivors

Despre The Hope of Survivors—Romania

The Hope of Survivors a fost fondată iniţial în 2002 în California, SUA. Scopul nostru principal la aceea vreme era de a oferi sprijin victimelor abuzului sexual cleric şi de a educa clerul. Însă, de atunci fundaţia s-a extins iar astăzi are filiale independente în România, Australia, Canada, Africa de Sud şi Marea Britanie, şi furnizează materiale în mai multe limbi.  

Acţiunea fundaţiei The Hope of Survivors în România a început în 2009 atunci când Samantha şi Steve Nelson, fondatorii acesteia, au prezentat în Bucureşti un seminar despre abuzul sexual cleric şi au lansat traducerea în limba română a cărţii Reaching the Hurting – A Biblical Guide for Helping Abuse Victims (Puterea de a mângâia. Ghid biblic în ajutorul victimelor abuzului). De atunci, lucrarea a crescut cu şi mai multe materiale pentru ajutarea victimelor abuzului au fost traduse în limba română. În 2013, The Hope of Survivors a fost oficial înregistrată ca organizaţie non-guvernamentală (ONG) în România. 

Citeşte următoarele rapoarte pentru a afla mai multe informaţii despre ce am făcut în România până acum:

Veşti despre divizia din România 2016

Touching Lives Around the World

Romania Division Update—August 2012

Un Bun Pastor

Scrisoare din partea Vicepreşedintelui

Fundaţia din România este independentă de cea din SUA, de aceea am hotărât să extindem  serviciile pe care le oferim în România, cu sprijin pentru victimele abuzurilor sexuale şi a violenţei domestice. Astfel, ne desfăsurăm activitatea în funcţie de particularităţile culturale, legislative si cutumele din România. Ştim că abuzurile sexuale şi violenţa domestică sunt o problemă aici, la fel ca în orice altă ţară, dar, spre deosebire de alte ţari precum SUA de exemplu, în România legislaţia abia începe a se corela cu normele acceptate la nivelul Uniunii Europene, iar la nivelul societăţii româneşti încă nu sunt conştientizate pe deplin aceste fenomene. De aceea vrem să oferim sprijin victimelor pentru ca acestea să se poată vindeca şi să îşi poată trăi viaţa fără abuz, sentiment de vinovăţie sau ruşine. 

Ţelul nostru pentru urmatoarea perioada este să înfiinţăm centre de recuperare pentru victimele din România, la fel ca cel pe care îl avem in SUA, pentru a asigura găzduirea, îngrijirea, consilierea juridică si psihologică, sprijin în vederea adaptarii la o viaţă activă, inserţia profesională a victimelor violenţei în familie, precum şi reabilitarea şi reinserţia socială a acestora.

      
        Clarificări Copyright © 2010-2018. Toate drepturile rezervate.