the Hope of Survivors the Hope of Survivors

Veşti despre divizia din România


THOS-RO Board and finance meeting with Steve (not shown), Samantha, Maria and Cecilia.
THOS-RO Board and finance meeting with Steve (not shown), Samantha, Maria and Cecilia.
Samantha & Steve sharing their testimony as George translates at Dynamis.
Samantha & Steve sharing their testimony as George translates at Dynamis.
Aurora Carmen Parvan, THOS-RO new PR Specialist.
Aurora Carmen Parvan, THOS-RO new PR Specialist.
Andreea Epure, THOS-RO new volunteer and cousin to Samantha.
Andreea Epure, THOS-RO new volunteer and cousin to Samantha.
Angella and Samantha, reunited after 7 years.
Angella and Samantha, reunited after 7 years.
My medical helpers, friends and translators, Betty and Raluca.
My medical helpers, friends and translators, Betty and Raluca.

"Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta!" (Isaia 65:24)

Te-ai întrebat vreodată în ce direcţie te-ar putea conduce Dumnezeu într-o anumită situaţie? Câteodată, calea nu este atât de limpede pe cât ne-am dori noi, dar Dumnezeu întotdeauna ne va călăuzi paşii atunci când Îl căutăm! Versetul de mai sus este cel mai scurt rezumat pe care îl pot oferi despre recenta noastră călătorie în România. Însă sunt convinsă că doriţi să aflaţi mai multe detalii, aşa că voi împărtăşi lucrurile minunate pe care Dumnezeu le-a înfăptuit! 

Înainte de a porni pe drumul către România, eram foarte îngrijoraţi despre cum organizaţia de acolo va înainta şi cum va fi susţinută. Pierdusem doi membri ai consiliului şi voluntari (Ingrid Muller şi Ion Buciuman) datorită unor schimbări în viaţa lor şi părea că lucrurile începeau să se clarifice. M-am întrebat, „chiar va fi necesar să închidem filiala The Hope of Survivors România?” Deşi m-am rugat şi m-am gândit intens la această variantă,  nu părea a fi soluţia potrivită. Anul 2015 a fost primul an în care am strâns donaţii în România şi nu ar fi fost întemeiat să punem punct când eram tocmai la începutul obţinerii unui suport financiar acolo.

Dumnezeu avea pregătite suprize remarcabile pentru noi atunci când am ajuns!

În timp ce desfăşuram întâlnirea consiliului de administraţie şi întâlnirile referitoare la finanţe cu Maria Simionca şi Cecilia Calin, am fost plăcut surprinsă să aflu că organizaţia a primit destule donaţii pentru a acoperi cheltuielile (fără a include cheltuielile de călătorie, desigur) pentru acest an şi chiar există o sumă mică extra. Acesta nu era un detaliu nesemnificativ şi o ţintă uşor de atins în România, unde salariul mediu anual este cu aproximaţie 4,000 $. Fără îndoială, este dificil să câştigi un venit decent în România! Suntem atât de recunoscători celor care au ales să contribuie prin semnarea unui formular ANAF, un program guvernamental din România, care redirecţionează 2% din impozit către The Hope of Survivors. Sperăm că mai multe persoane vor contribui pe această cale, aşa încât să ne extindem şi să oferim un sprijin mai mare victimelor in anul următor.

În Sabat, în timp ce Steve se pregătea să transmită un mesaj către Biserica Dynamis din Bucureşti, George, un membru senior, s-a îndreptat către noi şi ne-a spus că vor să audă mărturia noastră şi să afle mai multe despre The Hope of Survivors în schimb. Această cerinţă s-a dovedit a fi o binecuvântare! Împreună cu Steve, am împărtăşit experienţă noastră despre abuzul sexual venit din partea clericilor şi în acelaşi timp am vorbit despre The Hope of Survivors, acţiunile pe care le desfăşurăm împrejurul lumii şi nevoia de voluntari chiar aici, în România. După serviciul divin, în timpul mesei de părtăşie, o tânără a venit către noi şi ne-a întrebat cu ce anume aveam nevoie de ajutor în România. Împărtăşind cu ea faptul ca era foarte important să creştem vizibilitatea şi să contribuim la conştientizarea gravităţii abuzurilor în general în cadrul organizaţiei noastre, privirea ei s-a luminat, devenind voluntar chiar în acel moment. Din ce motiv? Datorită faptului că, aşa cum mi-a spus, „Sunt specialist PR şi mi-ar face mare plăcere să ajut!” Îţi mulţumesc din inimă, Aurora Carmen Parvan pentru că te-ai alăturat echipei THOS-RO! Suntem cu adevărat binecuvântaţi să te avem la bord!

În plus, în timp ce eram în Bistriţa desfăşurând întâlnirea consiliului şi vizitând voluntari şi membri ai familiei, am făcut cunoştinţă cu un membru al familiei care era foarte încântat în legătură cu lucrarea pe care The Hope of Survivors o faca. Era dornică să ajute, astfel că şi Andreea Epure s-a alăturat echipei THOS-RO. Într-adevăr, Dumnezeu ne asigura oamenii de care aveam nevoie pentru a înainta!

De asemenea, avocaţii noştri, Ioan-Bogdan şi Amala Mararu, ne-au oferit o mulţime de sfaturi folositoare şi idei despre cum ne putem dezvolta, una dintre ele fiind aceea de a deveni membru AmCham, Camera de Comerţ Româno-Americană. Am fost entuziasmaţi să observăm cum Dumnezeu deschidea uşi şi ne încuraja să continuăm cu THOS-RO.
Bineînţeles, cele mai semnificative întâlniri au fost acelea pe care le-am avut cu victimele. Să avem ocazia de a le încuraja şi susţine în procesul de vindecare şi relaţia cu Dumnezeu este un aspect important în organizaţia THOS-RO. Am fost recunoscători să cunoaştem aceste fiice preţioase ale Domnului şi sperăm ca veţi continua să amintiţi în rugăciunile voastre victimele abuzurilor din România şi din întreaga lume. Nu vă pot împărtăşi poze ale victimelor pe care le sprijinim datorită faptului că doresc ca numele si povestea lor să rămână confidenţiale, dar vă pot transmite că lucrarea din România trebuie să meargă înainte şi, prin viziunea si harul lui Dumnezeu, va înainta.

O mare binecuvântare de care am avut parte a fost şansa de a o revedea pe Angella, o adolescenta căreia i-am oferit sprijinul nostru în 2009, prima ocazie pe care am avut-o de a vizita şi a lucra în România. Am pierdut contactul cu ea deoarece nu vorbeşte limba engleza, dar ea m-a găsit pe Facebook în urma cu aproximativ un an şi jumătate în urmă. Pot spune că reuniunea din acest an a fost plină de emoţie! Laude fie aduse lui Dumnezeu pentru momentele pe care le-am petrecut cu această persoană specială. 

Următorul pas este încercarea de a angaja o persoană ca şi coordonator permanent al THOS-RO. Putem face acest lucru pentru 500 $ pe lună, cuprinzând salariul angajatului, taxele pe care THOS-RO va trebui să le achite, şi totodată beneficiile de care angajatul va avea parte. Eşti dispus să te rogi pentru ca Dumnezeu să conducă finanţarea acestei misiuni prin tine personal sau prin alte persoane? Contribuţiile voastre se pot face prin site-ul nostru.
Vă mulţumim pentru rugăciunile şi sprijinul financiar!

Domnul să vă binecuvânteze, 
Samantha Nelson
CEO

P.S. Aş fi neglijentă dacă aş omite să mulţumesc în mod public celor care ne-au ajutat atât de mult cu traducerea şi cu vizitele la medici în momentul în care m-am îmbolnăvit. Vă mulţumesc mult Maria, George, Raluca, Bogdan şi Betty! Sunteţi o binecuvântare!

      
        Clarificări Copyright © 2010-2018. Toate drepturile rezervate.